Felújítás

2018.11.08. 12:25

Ezért kell szlalomozni a 10-es úton hétfő óta

A vízmű szakemberei dolgoznak a 10-es út lábatlani szakaszán, hogy eltüntessék a kátyúkat. A munkálatok nemsokára befejeződnek.

F. M.

Fotó: F. M./24 Óra

Lábatlanon november 5-e hétfő óta szlalomozni kell a várost átszelő 10-es főúton. Az útjelző táblák kis szigetek zárnak el a forgalom elől, és helyet vesznek igénybe az amúgy sem széles útszakaszon. Egy-egy ilyen lezárásnál reggelente több méteres sor torlódik, kamionok, kisteherautók nehezen kerülgetik a lezárt részeket.

Egyelőre így kell kerülgetni a lezárt részeket (Fotó: F. M./ 24 Óra)

Ahogy Kammerer Edinától, az Észak Dunántúli Vízmű marketingmenedzserétől megtudtuk, a település szennyvíz tisztítóaknáinak felújítását és az aknák fedlapjainak felújítását végzik a társaság szakemberei. A felújítás azért szükséges, mert a járműforgalom miatt az évek folyamán a tisztítóaknák fedlapjai megsüllyedtek, megdőltek és balesetveszélyessé váltak. További nehézséget jelent a fedlapok zajhatása, melynek kapcsán több lakossági bejelentés is érkezett. A probléma hosszú ideje fennáll és főleg a 10-es számú főúton érzékelhető, ahol minden fedlap kátyúvá süllyedt az évek folyamán.

A felújítás után simább lesz az út (Fotó: F. M./24 Óra)

A felújítás során a megsüllyedt fedlapot a szakemberek az út szintjére emelik, majd az út felületét az akna körül helyreállítják, leaszfaltozzák. A felújítás a héten kezdődött és összesen 22 db aknát érint Lábatlanon.

Az ÉDV munkatársa még elmondta, hogy a a főúton kívül több más utcában is felújítják a fedlapokat Lábatlanon. Így hasonló akadályokra lehet számítani a Dózsa György úton, a Petőfi Sándor utcában, József Attila úton, Vasút utcában, Balassi utcában és a Rákóczi Ferenc úton. A munkálatok időtartama minimum egy hetet vesz igénybe a főúton, mely időszak alatt kérik a lakosság türelmét és megértését.

Ugyanilyen akna felújítások szükségesek Komárom, Szőny és Ács településeken is, mely munkálatokat ez év során szeretne megvalósítani az ÉDV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában