szelim-barlang

2018.10.03. 11:48

Ezt az angol sorozatot forgatják Tatabányán

Óriási titoktartás közepette forgatják az Amerikába érkező első angol telepesek és három nő találkozásáról szóló szériát a Szelim-barlangnál.

Sz. A.

Két napra lezárták a Szelim-barlangot Tatabánya fölött, a városban pedig futótűzként terjedt a hír: filmet forgatnak. Nem ez az első eset. Néhány éve itt vették fel például az Eragon több jelenetét, valamint egy spanyol ifjúsági film részleteit is. Ami az akkori és a mostani forgatásban azonos, az a nagyfokú titkolózás.

Ottjártunkkor is több stáb próbálkozott a Turul közelében, hogy a forgatás közelébe jusson. Egy bennfentestől annyit megtudtunk, hogy egy kosztümös filmet forgatnak, ami Amerikában játszódik. A stáb egyébként a Gyémánt fürdő közelében állította fel bázisát, onnan jártak fel a Szelim-barlanghoz.

Mint megtudtuk, a Jamestown című sorozatot forgatja Tatabányán az angol stáb. A sztori az 1600-as évek elején, a Virginia állambeli Jamestownban játszódik: az alaptörténet szerint 1619-ben járunk, amikor az addig kizárólag férfiakból álló közösségbe egy hajón három nő érkezik, hogy férjhez menjenek a városban.

Nem először járnak hazánkban egyébként a sorozat készítői. Az egyik főszereplő, Naomi Battrick például az idén márciusban arról mesélt a Radiotimes-nak, hogy abban az öt hónapban, amíg az első két szezont rögzítették hazánkban, teljesen beleszeretett Budapestbe, és a nyelvünk is úgy megtetszett neki, hogy szívesen megtanulná azt.

(Főoldali kép: peopleonfire.com)

Ezek is érdekelhetik