tekeregtek a városban

2018.10.18. 07:14

Együtt bringáztak a dorogiak

Közös tekerésre hívta össze a városka apjara-nagyját a Dorogi Sport és Dorogi Kerékpáros Egyesület. A rendezvény az „Együtt bringázni jó” – élményt erősítette.

W. P.

Fotó: Walczer Patrik/24Óra

Az I. Bringás Fiesta keretében mintegy száz kerékpáros pattant nyeregbe, hogy kényelmes tempóban, közösen tekerjenek végig a város utcáin. A Dorogi Sport és a Dorogi Kerékpáros Egyesület rendhagyó, közös rendezvényének három különböző célja volt. A felvonulással az „Együtt bringázni jó” közösségi élményt kívánták nyújtani a résztvevőknek, emellett népszerűsítették a kerékpározást is, további céljuk pedig a városi sportélet fellendítése volt.

A szervezők felhívásának eleget téve nemcsak helyi, hanem a környékbeli településekről érkezett családokkal is találkozhattunk a fiestán. A felvonulók a Buzánszky Jenő Stadionban gyülekeztek, majd hosszan elnyúló menetként haladtak végig a városon. A kerékpáros csoport a másfél órás túra végén visszatért a futballpályához, ahol a szervezők pogácsával, zsíroskenyérrel és teával várták őket.

Az első Bringás Fiesta zárásaként kisorsolták a tombolákat is: a szerencsések kisebb ajándékokat és Dunakanyar feletti élményrepülést is nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában