Év Dunai Szigete

2018.10.24. 07:00

Szavazzon a kedvenc szigetére!

A Dunán szigetekből nincs hiány – pláne mostanában. Node van köztük olyan, ami a legjobb? A Dunai Szigetek blog szerint lehet, így minden évben szavazásra bocsátják a témát az Év Dunai Szigete címmel.

F. K.

Forrás: dunai szigetek blog

Az Év Dunai Szigete szavazást hatodszor írta ki a Dunai Szigetek blog. A voksolás elkezdődött, az idei esztendő utolsó napjáig tart. A szervezők célja az, hogy az eddigieknél több figyelmet kapjanak a Duna völgye kevésbé ismert, de nagyon érdekes, szép területei. Eddig a váci Kompkötő, az esztergomi Helemba, a kismarosi Kismarosi és a dunaújvárosi Szalki sziget, illetve az elmúlt évben a szlovákiai Csallóköz volt a befutó.

A hármas döntőre a szavazás szervezői az Al-Dunán elsüllyedt török szigetet, az Ada Kalehet küldték csatába. Máig sokan hiszik azt, hogy ez volt Jókai Mór Aranyembere és Noémi Senki-szigete. A blog olvasói a soroksári Molnár-sziget, illetve a Süttői-sziget sikerében bíznak. A megyei településünkről elnevezett terület legnagyobb magyar folyónk szabályozása következtében került Szlovákiába, ugyanis a hajózó útvonal falunktól délre van. A többségében magyarok lakta Dunamocs községhez tartozik, azaz szlovák terület. Valódi dunai sziget, azaz az év minden napján víz öleli körül.

(Borítóképen: a Süttői-sziget, Forrás: Dunai Szigetek blog)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában