természetjárók

2018.10.06. 14:10

Rekordot döntött a Táncsics-túra résztvevőinek a száma

A megye és a megyén kívüli természetjárók idén is megjárták a Táncsics-túrát. Az gyaloglás végén különleges eseményre is sor került.

P. P.

Fotó: Palásti Péter/24 Óra

Az idén már 23. alkalommal rendezték meg a Táncsics-túrát, melyet szokás szerint négy távon lehetett teljesíteni. Pápai Lászlónétól, a megyei természetjáró szövetség elnökhelyettesétől megtudtuk, hogy ezúttal 244-en vettek részt a programon, ami új rekordot jelent. A 14 kilométeres távot 98-an, a 20 kilométerest 89-en, a tízest 36-an, míg a 30 kilométer hosszút 21-en tették meg. Voltak akik egyénileg teljesítették, mások csoportosan.

Nem csak megyénkből érkeztek a startállomásra, de jöttek Tápiószeléről, Sopronból és Budapestről is. A célállomáson valamennyien kaptak üstben főzött finom bográcsgulyást, de válogathattak a helybéli nyugdíjasklub által működtetett büfé kínálatából is. Mindez azoknak a lelkiismeretes önkénteseknek volt köszönhető, akiknek munkáját Borbély Ilona, a könyvtár vezetője irányította.

A nap kiemelkedő fénypontja volt, amikor Gubucz Lajos alpolgármester átadta az „Ácsteszér Község Díszpolgára” elismerést Horváth Zoltánnak, aki évek óta szervezi a Táncsics-túrákat, s ezzel is népszerűsíti a települést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában