Születésnap

2024.06.18. 14:29

Óriási fotóválogatás: elképesztő showt vittek színpadra a táncosok

Nagyszabású jubileumi gálával ünnepelte 35 éves fennállását a Népház Show Formációs Tánc Egyesület. A táncosok öt előadással lepték meg a közönséget. Megelevenedett a mesék birodalma, de elkalauzoltak Franciaországba is: a Moulin Rouge és a kánkán színes forgatagába.

Kemma.hu

Harmincöt éves fennállását ünnepelte a Népház Show Formációs Tánc Egyesület a napokban. Három napon át ünnepeltek, a születésnapi gála nézői öt különböző időpontban töltötték meg a Jászai Mari Színház nézőterét.

Születésnapi gála Tatabányán
A születésnapi gálán több száz táncos lépett színpadra
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Több száz táncos lépett a világot jelentő deszkákra, akik a tőlük megszokott módon igazi showt mutattak be. Híres slágerekre táncoltak a növendékek, akik csodálatos fellépőruhákban és mosollyal az arcukon mutatták be azt az életérzést, aminek hála, családdá kovácsolódott a tatabányai formáció az elmúlt években.

Az öt előadás közül a hétfő délutáni gálán jártunk, ahol John Katalin önkormányzati képviselő mondta el köszöntő gondolatait. Ő és Crespo Rodrigo, A Jászai Mari Színház, Népház igazgatója; Dr. Dombi Péter, a Szent Borbála Kórház tudományos igazgatója és Havellant István, Iron Trade Kft. igazgatója, valamint Schmidt Piroska, a volt tatabányai polgármester özvegye adta át a díjakat.

 

Az egy órás születésnapi táncgála remek apropót jelentett arra is, hogy köszönetet mondjanak a táncasszisztenseknek, a főbb támogatóknak (Sabján Lászlónak, az AGC ügyvezető igazgatójának; Nagy Zsoltnak, a Motor Classic ügyvezető igazgatójának és Marján Györgynek, a T-Szol vezérigazgatójának).

A táncegyüttes munkáját az évad során neves koreográfusok, táncművészek segítették. Két koreográfus már hosszú ideje részese a táncegyüttes életének és több éve az ő munkájukat dicséri egy-egy koreográfia. Ők Zhanna Kozlenko és Farkas Diána.

Születésnapi gála Tatabányán
A mesék világába kalauzoltak el az fiatalok: az Oroszlánkirály híres dallamaira is táncoltak
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A hagyományoknak megfelelően minden évad végén a táncegyüttesben elismeréseket kapnak az arra érdemesek. A 10 éves tánctagságért díjat Cságola Csenge, Szabó Fanni és Szűcs Lili vehetett át díjat. Kitüntetett figyelem járt a 15 év után Sirokmán Lucának, de a 20 éves tagság után járó Borbás Petrának és Schweininger-Szám Adrienn-nek is. Végül hatalmas taps fogadta a 25 éves tagot, Bihary Petrát is.

Gazdára talált a táncegyüttes által alapított két díj is. A volt táncos emlékére alapított Boros Katalin-díjat azok kapják, akik tehetségükkel magas szintre emelik a formáció színvonalát. Az idén két táncos érdemelte ki a díjat kitartó munkájával, szorgalmával, példás magatartásával: Boda Lilla és Kaszab Kata Korinna.

Születésnapi gála Tatabányán
Látványból nem volt hiány: csodálatos mozdulatok és kreatív megoldások vonultak fel a színpadon
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A Nemeslaki Irén szakmai díjat a Jászai Mari Színház Népház volt művészeti igazgató helyettese tiszteletére hozták létre és olyan táncosok kapják, akik nemcsak tanulják, hanem magas színvonalon tanítják is a koreográfiákat. Ő Sztruhár-Hajdú Julianna.

A táncegyüttes életében kevesen fordultak meg az erősebbik nem képviselői közül. Főleg kevesen voltak azok, akik több mint 25 évig voltak tagjai az egyesületnek. Babarczi Róbert neve is elhangzott a méltatás során, aki az elmúlt hetekben szerzett baleseti sérülése miatt kihagyta a gálát és komoly döntést hozott: többet nem lép színpadra. Eddigi kitartó és áldozatos munkája megérdemelte a tapsot.

Születésnapi gála Tatabányán
Boros Ilonának, a táncegyüttes vezetőjének is hatalmas taps járt - a köszönet virágai mellett
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A születésnapi gála sem jöhetett volna létre nélkülük

Szintén üdvrivalgás fogadta az utolsóként említett személyeket, akik nélkül mindez nem is jöhetett volna létre. Táncegyüttes 35 évéből 35-ben csak két személy volt jelen. Először a táncosból gazdasági vezetővé avanzsált Farkas Csillának, majd Boros Ilonának, a táncegyüttes vezetőjének járt a hatalmas taps.

Egyébként Dr. Horváth Szilárd, közigazgatási államtitkár is megtekintette a produkciókat, továbbá dr. Kancz Csaba főispán, Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője, valamint Szücsné Posztovics Ilona polgármester is köszöntötte a táncosokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában