ifjúsági program

2018.10.18. 07:05

Diákok mutatták be településüket

Piliscsév és Súr a megye két végén helyezkedik el, pár napja azonban közelebb került egymáshoz két település. A a piliscsévi diákok ugyanis egy játékos bemutató keretében látták vendégül súri kortársaikat.

S. G.

A megye két legtávolabbi települése kapcsolódott össze a közelmúltban egy különleges ifjúsági programra. Az Új Nemzedék Tatabánya, a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája és a Peron Music Alapítvány által szervezett eseményen súri és piliscsévi általános iskolások mutatták be egymásnak településük értékeit.

A két falu hetedikesei mutatkoztak be egymásnak a piliscsévi Általános Iskolában. A csévi felsősök bemutatóján látványosságokról, érdekességekről volt szó, és arról, hogy miért szeretnek Piliscséven élni. Közösségfejlesztő játékok után a Falumúzeumba kalauzolták a vendégeket, ahol a helytörténeti ismertetést játék követte. Volt játékos népviseletpróba, kirakós játék, és nevezetes piliscsévi helyek, értékek felismerése. A program folytatása tavasszal várható, amikor a piliscsévi fiatalok utaznak Súrra, megismerve a település értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában