szent istván

2018.09.17. 06:07

Szívtranszplantációs csoportot tüntettek ki Esztergomban

Az esztergomi vár lovagtermében rendezték meg a Szent István-díj átadó ünnepségét, amelyen a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Szívtranszplantációs Munkacsoportja nevében dr. Merkely Béla, a klinika igazgatója vehette át az elismerést.

W. P.

Dr. Szabolcs Zoltán szívsebész, dr. Merkely Béla és az elismerést odaítélő alapítvány elnöke, Jankovics Marcell

Fotó: Walczer Patrik/ 24 Óra

Átadták a Bihari Antal alapította Szent István-díjat, amelyet idén a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Szívtranszplantációs Munkacsoportja nevében dr. Merkely Béla, a klinika igazgatója vehetett át.

Az intézmény vezetője elmondta, hogy az 1992-ben végrehajtott első szívátültetés óta évente csaknem ötven-hatvan beavatkozást hajtanak végre, amellyel Európa-szinten a második legnagyobb transzplantációs centrumaként tartják számon a klinikát. Emellett átadták a Szent István-emlékérmet is, amellyel Süli János, a paksi atomerőmű fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter Dolgos Lászlót, a Szív a Szívért Alapítvány alapítóját tüntette ki.

Dr. Szabolcs Zoltán szívsebész, dr. Merkely Béla és az elismerést odaítélő alapítvány elnöke, Jankovics Marcell (Fotó: Walczer Patrik/ 24 Óra)

A Szent István-díjat 2002-ben alapította Bihari Antal, az esztergomi Körzeti Televízió (KTV) vezetője. Azok kaphatják meg, akik az összmagyarság érdekében kiemelkedő jelentőségű tevékenységet végeztek.

További részletek a 24 Óra szeptember 17-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában