garázdaság

2018.09.16. 14:10

Rendőrségi ügy lett Lakatos Béla vitájából

Lakatos Béla, Ács volt polgármestere újra a hírekbe került, miután Facebook-oldalán arról írt, hogy szombaton a település pénzásási városrészében egy szóváltás után megtámadták őt, lapáttal fejbe verték és kézzel is megütötték, és ugyan végül el tudott menekülni, később mentőt hívott és kórházba szállították.

Sz. A.

Lakatos Béla

Lakatos Béla okként a gyűlöletkampányt nevezte meg, amely szerinte ellene indult. A rendőrséget is megkérdeztük az esetről. Név említése nélkül Gányai Balázs referens elmondta: a komáromi kapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, és eddig öt embert hallgattak ki tanúként, de a nyomozás érdekeire való tekintettel a rendőrség az ügyben jelenleg bővebb tájékoztatást nem ad.

Információink szerint a tanúvallomások nem Lakatos Béla verzióját erősítik meg, és többen úgy vélik, lapáttal sem verhették fejbe a volt polgármestert, mert az általa publikált fotón alig látható sérülés az arcán.

Lakatos Béla körül a tavaszi választások után harapóztak el az indulatok. Egy húsz-harminc fős csapat aláírások gyűjtésébe kezdett, hogy a testület határolódjon el a többször sem megfelelően viselkedő városvezetőtől, ő pedig tartsa be az elbukott országgyűlési választás után tett „ígéretét”, és mondjon le. A képviselők májusban mentőövet dobtak neki: ha visszafogja magát, és pszichiáterrel kezelteti nem elfogadható viselkedését, maradhat tisztségében. A nyár közepén Lakatos Béla visszatért hivatalába, majd írásban benyújtotta a lemondását, mondván: az ellene irányuló politikai támadások és személyes sérelmek olyan feszültséget alakítottak ki a településen, ami a közös munkát nem teszi lehetővé. Új polgármestert november 11-én választ a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában