tervek

2018.09.11. 06:07

Háromszintes csarnokot építenének Környén

Az építendő multifunkciós csarnok engedélyes tervdokumentációjának bemutatására hirdetett meg közmeghallgatást a környei képviselő-testület, hogy még az engedélyezési eljárás megindítása előtt megismerhesse a lakosság véleményét, esetleg javaslatait.

K. D.

Az építendő multifunkciós csarnok belső tere kézilabdapálya-méretű lenne, de kosárlabdázni és röplabdázni lehetne benne.

Forrás: Beküldött fotó

A háromszintes épület tervdokumentációját Tóbiás Tamás és Csőre Imre építészmérnökök ismertették, hangsúlyozva: a csarnok harmada a föld alatt helyezkedik majd el, az eleje zöldfelülettel csatlakozik a Rózsa utcához, a terepsüllyesztés és a zöld környezet miatt nem egy feltűnő épülettömeget kell elképzelni. Az önkormányzat kérésére kézilabdapálya-méretű csarnok készül, de lesznek lehajtható palánkok is, így kosárlabdázni is lehet, illetve röplabdázni. A pálya kettéosztható lesz, az iskolások külön bejáraton közelíthetik meg.

A küzdőtér helyezkedik el tehát a legalsó szinten, felette készül el az érkező szint, ahol a főbejáraton keresztül az aulába jutnak a vendégek. Arra a szintre a galéria lelátó mellett két irodát, büfét, teakonyhát, ruhatárat terveznek, míg a harmadik emeletre konditermet, jógatermet, szaunát és recepciós részt. A fűtés gázalapú lesz, amihez az önkormányzat három kondenzációs kazánt vásárol, egyet tartalékba helyezve. Az első ütemben a költségek miatt biztos nem készül el a napelempark, a jövőre gondolva azonban mindent úgy alakítanak ki, hogy a beszerzést követően azonnal elhelyezhetőek legyenek.

A 300 nézőt befogadni tudó lelátóhoz a jogszabályok 65 gépjármű parkoló biztosítását teszik kötelezővé, ebből 20 parkolót telken belül alakítanak ki, a többit a környéken, beleszámítva már meglévőket is. A szakemberek úgy vélték, hogy elegendő lesz a 65 parkoló, az épület használatánál alapvetően községi eseményekkel, falubeli látogatókkal terveztek.

Beke László polgármester az iskola játszótere kapcsán korábban megfogalmazott aggályokat eloszlatva bemutatta az új terveit is, amely nemcsak, hogy 200 négyzetméterrel nagyobb lesz a jelenleginél, hanem számos új játszóeszközt is felvonultat majd, illetve lesz olyan része, amit kifejezetten a kisebb gyermekek számára alakítanak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában