hazai értékek

2018.09.13. 17:59

Gyermelyről rajtoltak el a Coop Rally résztvevői

Mondhatnánk, nomen est omen, hiszen a hazai termékek forgalmazásában élenjáró, legnagyobb magyar üzletlánc, a honi tésztagyártás vezető cégkomplexumának központjából, a Gyermely Zrt.-től indította útjára az idei Coop Rallyt.

Petrik József

Idén a Gyermelyi Vállalatcsoport központját választotta a magyar üzletlánc, a CO-OP Hungary Zrt. a Coop Rally starthelyéül

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

Szerdán indult kétnapos útjára tizenharmadik alkalommal a Coop Rally. A magyar üzletlánc az esemény révén is azon fáradozik, hogy a biztonságosan előállított, kiváló minőségű hazai élelmiszergyártókra és termékeikre felhívja a figyelmet. Éppen ezért, nem is találhattak volna „autentikusabb rajtpozíciót”, mint a gyermelyi vállalatcsoport székhelyét.

Idén a Gyermelyi Vállalatcsoport központját választotta a magyar üzletlánc, a CO-OP Hungary Zrt. a Coop Rally starthelyéül
Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

Az esemény nyitányán többek között részt vett Feldman Zsolt és dr. Völner Pál államtitkár, dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Farkas Gábor megyei rendőr-főkapitány, Kókai Rita polgármester és a házigazdáktól Tóth Béla, a Gyermely Zrt. elnök-igazgatója.

Először a polgármester asszony köszöntötte a rendezvény résztvevőit és az „autóversenyzőket”, kiemelve, hogy megtiszteltetés a település és a cég számára is, hogy innen indul a rali.

Pekó László „megosztotta” az Érték és ÍMinőség elnevezésű nagydíjat a házigazda Tóth Bélával
Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke szavaiból az derült ki, a COOP Gazdasági Csoport minden lehetőséget megragad, hogy felhívja a figyelmet arra, a magyar cégek képesek kiváló minőségű termékek előállítására, és létezik egy stabilan, magas színvonalon működő élelmiszer-ipari gyártóbázis. Nem véletlen, hogy éves szinten – csak tésztafélékből – 1 milliárd forint értékben vásárolnak Gyermelytől. Egyébként a COOP hazánk 1500 településén van jelen.

Tóth Béla azt hangsúlyozta, hogy 55 év kemény munkája kellett ahhoz, hogy Gyermely „ilyenné” fejlődjön, hogy a teljesen magyar tulajdonú társaság minőségi, versenyképes árukat gyártson. Kulcsár Krisztián egyebek mellett azt emelte ki, hogy az olimpiai mozgalom több mint húsz éve kiváló és intenzív kapcsolatokat ápol a CO-OP-pal. A MOB most is indít csapatot, amelynek a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Szabó Gabriella is tagja.

Dr. Völner Pál párhuzamba állította mind Gyermely, mind a COOP példa értékű társadalmi szerepvállalását, amely az ilyen rendezvényekben is testet ölt. Feldman Zsolt úgy fogalmazott, hogy az agrártárca büszke arra, hogy ilyen partnerei akadnak a minőségi magyar élelmiszer-termelés területén. Nem véletlen, hogy ez az ágazat 2014 óta 230 milliárd forintos központi támogatásban részesült.

Ezt követően az államtitkár hivatalosan is megnyitotta a XIII. Coop Rally-t.

Megosztották a díjat a gyermelyiekkel

Az eseményen Pekó László oklevelet nyújtott át Tóth Bélának, a 20 éves gyümölcsöző kapcsolatuk emlékére, majd a napokban átvett Érték és Minőség Nagydíjat is képletesen megosztotta a gyermelyiekkel. Ez sem véletlen, hiszen a COOP ezt az elismerést a saját márkás, ám Gyermelyen készült száraztésztáival érdemelte ki. Ebben az esztendőben a szakmai programon csaknem száz élelmiszeripari, kiskereskedelemi, szolgáltató – és média csapata – százöt autóval, három média busszal szeptember 12. és 13. között 8 meghatározó gyártó- és forgalmazóközpontjához látogat el. Az esemény fő védnöke pedig dr. Nagy István agrárminiszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában