komáromi kisleány

2018.08.01. 11:30

„Csodák igenis léteznek” – megható gondolatok az országtortát megalkotó komáromi cukrásztól

Sztaracsek Ádám Komáromi kisleányát választották az idén Magyarország tortájának.

Nagy T.

Sztaracsek Ádám

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Hosszú hetek óta izgatottan várta mindenki, hogy vajon melyik cukrászda adja idén az országtortát, pláne Komáromban, hiszen a Jánoska Cukrászda képviseletében Sztaracsek Ádám is nevezett a megméretésre. Aztán, ahogy arról beszámoltunk, kedden a Parlament Vadásztermében bejelentették be, hogy az ő tortája, a Komáromi kisleány lett idén a győztes alkotás.

– Hihetetlenül jó érzés, hogy komáromi lett az idei év tortája, és ami a legnagyobb öröm számomra, hogy ilyen fiatalon sikerült ezt elérnem – mondta el a Kemmának Sztaracsek Ádám, aki egyben köszönetet mondott szüleinek, akik főként lelkileg támogatták, valamint a Jánoska Cukrászda csapatának is.

Ádám meghatottan nyilatkozott az eredményhirdetés után is:

„Idén a legnagyobb álmom vált valóra... csodák igenis léteznek.. hiszen sikerült megnyernem!”

Sztaracsek Ádám, a Jánoska Cukrászda cukrászának alkotása, a Magyarország tortájának választott Komáromi kisleány elnevezésű torta (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Dr. Molnár Attila polgármester, úgy fogalmazott, hogy Komárom feliratkozott a gasztronómia nagy térképére, amely az idegenforgalom és a turizmus szempontjából is kiemelt fontossággal bír. – Gratulálunk, büszkék vagyunk a fantasztikus sikerre – nyilatkozta dr. Molnár Attila a bejelentés után.

Magyarország cukormentes tortája a Három kívánság lett. Mindkét tortát először augusztus 18-án, 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

Sztaracsek Ádám
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában