Ács

2018.07.05. 06:25

Alapszolgáltatások lesznek csak Ácson

Tovább folytatódik az ácsi patthelyzet. Lakatos Béla polgármester visszatért, de hívására öt képviselő nem jelent meg a kedd esti ülésen. A városvezető úgy döntött, hogy egyedül is folytatja, de csak a minimális szolgáltatásokat tudja biztosítani az ácsiaknak.

Szűr Annamária

Lakatos Béla

Szinte naponta, de hetente biztosan új helyzet áll elő Ácson. A hétvégén Lakatos Béla polgármester egy nap leforgása alatt előbb azt jelentette be, hogy nem futamodik meg, majd azt, hogy lemond tisztségéről, ha a képviselők nem állnak mellé. Kedd estére testületi ülést hívott össze, de ezen a képviselők fele nem jelent meg, így azt közölte: ő egyedül is viszi a várost, de akkor lényegében minden támogatás, szolgáltatás megszűnik. Közben a csütörtökre meghirdetett közmeghallgatás lakossági fogadónappá változott.

Ahogy arról már korábban többször beszámoltunk, az áprilisi választások óta nem nyugszanak az indulatok a városban. Egy húsz-harminc fős csapat aláírások gyűjtésébe kezdett, hogy a testület határolódjon el a többször sem megfelelően viselkedő városvezetőtől, ő pedig tartsa be az elbukott országgyűlési választás után tett „ígéretét”, és mondjon le. Lakatos Bélának a képviselők májusban mentőövet dobtak: ha visszafogja magát, és pszichiáterrel kezelteti nem elfogadható viselkedését, maradhat tisztségében. Azt nem tudni, hogy valóban járt-e kezelésre a városvezető, viszont június közepén a Youtube-on jelentette be, hogy visszatér.

Most hétvégén már arról írt (azóta törölt) Facebook-posztjában, hogy „fortélyos félelem igazgat” Magyarországon, de neki most már se kedve, se ereje nincs ahhoz, hogy Ácson tovább harcoljon a hazugságokkal és mocskolódásokkal, és hogy ő azért fogja összehívni keddre a képviselőket, hogy a testület álljon fel, és legyen új választás. Hozzátette: ő nem indul újra, mert nem akar a Fidesz regnálása alatt várost vezetni. Időközben azonban az említett posztot törölte. Kedden, a testületi után már újra a folytatásról írt a közösségi médiában. A szövegezésből nyílt levélnek tűnő tájékoztatás szerint Rohonczi József, Szűcs Attila, Márkus Béla, Háromházi Györgyné, Baracskai Lajos nem jelent meg a testületi ülésen.

„Amíg a testületi ülésen nem szándékoznak részt venni ezek a képviselők, addig egyedül viszem a várost, de sajnos csak a minimális feltételeket tudom így biztosítani az itt élők számára, mivel új választást sem lehet kiírni”– írta.

Hozzátette, hogy megszűnik az iskolabusz, a Kinizsi sportkör támogatása, a zeneiskola, a gyermekek után járó támogatás, a lakásvásárlási és civil és tűzoltósági támogatás, illetve nem lesznek városnapi programok sem... A poszt után néhány perccel pontosította a leírtakat: megköveti Rohonczi képviselőt, mert ő korábban jelezte neki, hogy gondolkodási időt kér péntekig, ezért a jövő hétre valószínűleg újabb testületi ülést hív össze.

A lakosságot is rendszeresen megszólítja Facebookon

Arra a kérdésre, hogy mi köze van a képviselőknek a kifizetésekhez, támogatásokhoz, a városvezető így reagált: „ha nincs előirányzat, nincs lehetőség kifizetésre, az én jogom pedig korlátozták.... Itt nem én vagyok a hunyó, csak kevés az infótok”.

Csütörtökön (ma) fogadónap a polgármesteri hivatalban

A csütörtökre meghirdetett fórum időpontja és helye is változott a testületi ülés után. Ahogy Lakatos Béla írta, 9 és 19 óra között a polgármesteri hivatal dísztermében várja az érdeklődő ácsi polgárokat, akik bármilyen iratba is betekinthetnek az önkormányzati dolgozók segítségével. Úgy fest, a facebookos kommunikáció sem fog megszűnni: azok, akiknek profilképük is van, ott is kérdezhetnek tőle, szintén 9 és 19 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában