Észak-Komárom

2018.07.04. 20:59

Július közepére helyreállhat a rend a Duna-hídon

Utoljára 2009-ben végeztek komolyabb felújítást az észak-komáromi felnyitható Duna-hídon, amin nyár elején kezdték el a munkálatokat.

Nagy T.

Június elseje óta zajlanak a felújítási munkálatok az észak-komáromi felnyitható kis Duna-hídon. A felvidéki várost az autósok azóta az Erzsébet-szigeten át közelíthetik meg, a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak azonban nem kell kerülniük, ők a munkálatok idején is átkelhetnek a hídon.

A lezárás ideje alatt a forgalmat az Erzsébet-szigetre terelték, de ezt a terelőutat – néhány kivételtől eltekintve, ilyenek az Észak- és Dél-Komárom közötti buszjáratok, a magyarországi gyárakba ingázó dolgozókat szállító buszok és a helyi szolgáltató járatai – csak a személyautók vehetik igénybe. A teherautók, a kamionok és a buszok a vámosszabadinál lévő határátkelő felé kerülhetnek.

A kezdeti fennakadások után az utóbbi időszakban megfigyelhető, hogy körültekintőbbek az autósok és nincsenek fennakadások ezen a részen – emelte ki Keszegh Béla alpolgármester.

A felújítási munkálatoknak köszönhetően az is észrevehető, hogy sokan leteszik autóikat és kerékpárral vagy gyalogosan közlekednek Észak- és Dél-Komárom között, így nemcsak környezetükért, hanem egészségükért is tesznek.

További részletek a csütörtöki 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában