busz

2018.07.29. 09:29

Ingyen utazhatnak szeptembertől az esztergomi diákok

A nyugdíjas- és diák helyi járatos buszbérletek árainak jelentős csökkenéséről, illetve ingyenességéről döntött az esztergomi képviselő-testület.

P. O. Z.

A legutóbbi ülésen hozott döntés értelmében a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központtal (KNYKK) kötött közszolgáltatási szerződést új „Tanuló tanévre szóló bérlet” tarifaelemmel egészül ki.

Ennek lényege, hogy az esztergomi lakhellyel, illetve tartózkodási hellyel rendelkező, valamint az esztergomi általános- vagy középiskolás nappali tagozatos tanulók közlekedési támogatásban részesülnek. A dotáció azoknak a tanulóknak is jár, akiknek jogviszonya tárgyév szeptember 1-jén fennáll. A támogatás 100 százalékos, tehát a diákok számára a KNYKK ingyen biztosítja a bérletet.

További jó hír az esztergomi helyi járatokon utazóknak, hogy szeptember 1-jétől a nyugdíjas bérletek ára is csökken, 2610 forint helyett csak 500 forintot kell fizetniük az időseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában