Elek hazatér?

2017.10.15. 11:25

1400 kilométerről is hazahozná áramütött gólyáját a dömösi madármentő

Törökországba utazott Márton András, a dömösi madármentő, hogy hazahozza nevelt gólyáját, Eleket, aki szeptemberben szenvedett áramütést Edirne közelében. Ehhez a hatóságok segítségére és együttműködésére is szüksége lesz. Az már csaknem bizonyosnak látszik, hogy Elek már soha többé nem fog repülni – de a szárnyát talán még meg tudják menteni.

kemma.hu

Forrás: Facebook/Márton András

Törökországban tartózkodik a sokak által ismert dömösi madármentő, Márton András. Ennek sajnos szomorú oka van: nevelt gólyáját, Eleket, akit nagyapjáról nevezett el, szeptember elején áramütés érte Törökországban – a dömösi madármentő azt gyanítja, akárcsak májusban egy másik gólyája, Zokni esetében, ezúttal is egy hibás szigetelésű oszlop volt a „tettes”.

– Elek egyike annak az 5 gólyagyerekemnek, akit kézzel neveltem fel, akit a kezemben melengettem, akit tanítottam tücsköt, sáskát fogni, akit sikerrel útjára engedtem, akinek „szüleje” voltam, akiért azóta is szülőként aggódom – írta az Isztambulba tartó repülőgépről a dömösi madárbarát.

A sérült gólya a röntgenre várva, Fikret Can kezében. Fotós: Márton András

Márton András roppant eltökélt: haza akarja hozni Eleket, ahogy Facebook-bejegyzésében írja, ezt tartja a „felelős és etikus megoldásnak”.

– Elvárom – s kérem ebben minden értő és érző honfitársam, és a hazai média minél erősebb támogatását – hogy minden érintett magyar hivatal és szakhatóság (FVM, kormányhivatal természetvédelmi főosztály, NEBIH) tegyen meg mindent, hogy a hazahozatalhoz szükséges okmányok mielőbb elkészüljenek, hogy a hazahozatalt mindenben támogassák, a hazahozatalhoz minden segítséget megadjanak! – írja egyik posztjában.

Elek hazahozatalában a 11600006-00000000-50682795 számlaszámon lehet támogatni a madármentőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában