Letartóztatás meghosszabbítása

2024.04.10. 14:23

Kamuügyvédnek adta ki magát az unokázós csaló

Továbbra sem engedik emberek közé az időseket átverő férfit. Az unokázós csaló több millió forintot és ékszereket is bezsebelt az átveréssel.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint meghosszabbították annak a férfinak a letartóztatását, aki idősektől pénzt csalt ki ismerősével. Az unokázós csaló letartóztatását a Tatabányai Járásbíróság július 13-ig meghosszabbította. Dr. Stoller Katalintól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be.

Az unokázós csaló több időst is átvert
Az unokázós csaló több időst is átvert
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Az unokázós csaló pénz és ékszert is vitt

A megalapozott gyanú szerint a letartóztatásban lévő csaló 2023. július 11. előtt egy internetes közösségi portálon keresztül megismerkedett egy férfival, aki arról tájékoztatta, hogy internetes telefonkönyvben jellemzően időseket választ ki, akikkel telefon keresztül felveszi a kapcsolatot. Ezt követően ez a személy az idősekkel való kapcsolatfelvétel során magát valótlanul ügyvédnek adja ki, és valótlanul azt állítja, hogy a sértettek hozzátartozóját letartóztatták, azonban ő készpénz ellenében ügyészségi kapcsolatait kihasználva elintézi szabadlábra helyezésüket.

A letartóztatásban lévő férfi mindezekről tudva vállalta, hogy a megtévesztett idősekhez elutaznak, és átveszik a hozzátartozójuk szabadlábra helyezése érdekében átadott készpénzt, valamint ékszereket, amely a nyomozás jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint legalább négy esetben történt meg.

Az elkövetők ezzel a módszerrel több millió forinttal károsítottak meg legalább négy idős – köztük egy komáromi szépkorú - sértettet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában