Átverés

2024.04.10. 11:31

Milliós károkat okozott a tűzifa csaló: interneten verte át vásárlóit a nő

A Tatabányai Járásbíróság április 11-én folytatólagos tárgyalást tart a tűzifa csaló nő ügyében, aki interneten verte át vásárlóit.

Kemma.hu

A vádirat szerint a vádlott 2019 január és 2019 október között különböző internetes felületeken és újságokban tűzifát hirdetett eladásra csalás céljából. A nő a hirdetésekre jelentkező sértettektől a megrendelt tűzifa ellenértékének, valamint a házhoz szállítás díjának az előre történő megfizetését kérte. 

A sértettek az ellenértéket a hölgy által megadott bankszámlákra befizették, azonban a hirdetett tűzifa leszállítására a vádlottnak sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt, a megvételre kínált tűzifával nem rendelkezett. 

A nő az ország különböző településein élő 38 károsultnak összesen 8 millió 771 ezer forint összegben okozott kárt. A legsúlyosabb esetben egy albertirsai áldozat 28 köbméter erdei akác vételáraként 540 ezer forintot utalt át a hölgy bankszámlájára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában