Ítélet

2024.04.10. 06:27

Videón a pénzhamisító: hot-dogra és üdítőre költötte a hamis bankjegyeket

A pénzhamisítás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésen az elkövetőt 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, 20 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte, valamint az elkövetés eszközeként a lefoglalt nyomtatót és laptopot elkobozta.

Kemma.hu

Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette. A vádirat szerint a férfi  2022. szeptember 30. napja és 2022. október 30. napja között a komáromi lakóhelyén forgalomba hozatal céljából 3 darab 10 ezer forintos címletű hamis bankjegyet állított elő oly módon, hogy a bankjegyek képmását az internetről letöltötte, azokat nyomtatóval kinyomtatta, majd a hamis bankjegyeket kivágta. 

Az elkövető 2 darab hamis bankjeggyel 2022. október 30-án egy mosonmagyaróvári rendezvény büféjében 2 darab „extra hot-dogot” vásárolt. A férfi a harmadik hamis pénzzel 2022. november 27-én egy győri szórakozóhely büféjében üdítőital árát kívánta kifizetni, azonban az eladó észlelte a bankjegy hamis voltát, értesítette a biztonsági szolgálat munkatársát, aki a férfit a helyszínen feltartóztatta.

A férfi még további két bankjegy hamisítására irányuló előkészületet is tett úgy, hogy egy A4-es méretű lapra 2 darab 10 ezer forintos bankjegy elülső lapjának képmását is kinyomtatta. Ezt a nyomozó hatóság 2022. november 27-én a férfi kocsijában foglalt le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában