Csalás

2024.04.07. 06:45

A netes társkereső csaló Don Juanja még családi házat is úsztatott

Kamu indokokkal szédítette a kiszemelt nőket a férfi. A netes társkereső csalója egy bábolnai nő családi házát is eladatta.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint április 9-én újabb tárgyalást tartanak annak a csalónak az ügyében, aki netes társkeresőn vert át nőket, azoktól kamu indokokkal pénzt zsebelt be. A tárgyaláson a bizonyítási eljárás folytatódik. 

A netes társkereső csalója mindent bevetett a pénz érdekében
A netes társkereső csalója mindent bevetett a pénz érdekében
Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

A vádirat szerint a férfi 2019 őszén elhatározta, hogy rendszeres haszonszerzésre törekedve az internetes párkereső oldalakon regisztrálva, tartós párkapcsolatra vágyó nők megtévesztésével egészíti ki jövedelmét oly módon, hogy párkapcsolatot ígér, majd csalárd módon különböző valótlanságokat állítva, többnyire maga iránt sajnálatot keltve kölcsön ürügyén pénzt csal ki.

Netes társkereső áldozatai

Az egyik esetben az internetes oldalon keresztül párkapcsolatot létesített egy nővel, és annak ígéretével, hogy közösen vásárolnak házat, arra vette rá, hogy a nő a saját bábolnai családi házát eladja. Az áldozat több részletben, összesen 10 millió 650 ezer forintot utalt át a férfinek 2021. január-május között azért, hogy ebből rendezze a közös házuk vételárát és egyéb költségeket, azonban a férfinak ilyen szándéka nem volt. Egy másik sértettől nem létező dohányboltja üzemeltetéséhez kért és kapott kölcsön 1 millió 400 ezer forintot, mely összeget a nő részére nem fizetett vissza.

További 8 esetben az internetes párkereső oldalakon megismert nőktől egészségügyi problémákra, szemműtétre hivatkozással kért és kapott kölcsön különböző pénzösszeget, ezzel többmillió forintos kárt okozva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában