Letartóztatás

2024.04.09. 16:30

Sokkolóval fékezték meg a támadót, aki kórházi dolgozókra támadt Esztergomban

A férfi elsőként egy szekrényt felborított, és két széket is kidobott az ablakon. Az ámokfutása azonban itt még nem ért véget és az esztergomi kórház dolgozóira is rátámadt a férfi, súlyos sérüléseket okozva ezzel nekik.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette, garázdaság vétsége, rongálás vétsége miatt indult ügyben az az Esztergomi Járásbíróság egy hónapra  elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki az esztergomi kórház dolgozóit bántalmazta, illetve kórházi berendezést megrongálta.  A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be.

Az esztergomi kórház dolgozói közül többen megsérültek a férfi ámokfutása miatt
Az esztergomi kórház dolgozói közül többen megsérültek a férfi ámokfutása miatt
Forrás: Vaszary.hu

Az indítvány alapján az Esztergomi Járásbíróság ülést tart, amelyen az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg döntését.

Az indítvány szerint a férfi április 6-án este az esztergomi kórház intenzív osztályára akart bemenni, azonban oda őt nem engedték be. Emiatt a férfi a folyosón lévő ajtót nagy erővel rángatta, egy szekrényt felborított, egy cserepes virágot feldöntött,  két széket kidobott az ablakon, egy másik széket és egy radiátort is megrongált. A rongálással okozott kár meghaladja az 50.000 forintot.

Az esztergomi kórház dolgozói is megsérültek az ámokfutás miatt

Az elkövető ezután lefelé indult a lépcsőn, ahol vele szemben felfelé közlekedő ápolót és beteghordót lerúgta a lépcsőn, őket tovább bántalmazta. A férfi egy orvost és a biztonsági őrt is ököllel arcon ütött.

A férfi a bántalmazással az ápolónak, és az orvosnak is nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott, a beteghordó eszméletét vesztette a bántalmazás miatt, illetve a biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A biztonsági őr gázspray-vel lefújta az elkövetőt, akit a helyszínre érkező rendőrjárőrök sokkolóeszköz és bilincs alkalmazásával fékeztek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában