Testi sértés

2024.03.06. 11:09

Kutyasétáltatóknak ugrott Tatabányán a részegen ordítozó visszaeső

A Tatabányai Járásbíróság március 7-én tárgyalja annak a férfinak az ügyét, aki ittasan bántalmazott egy járókelőt. Testi sértésért kell felelnie. Tárgyalása a bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódik.

Kemma.hu

A vádirat szerint az ittas férfi 2022. március 21-én Tatabányán, a Béla király körtéren futott, eközben pedig kiabált. A helyszínen egy testvérpár éppen kutyát sétáltatott. Egyikük a társaságában lévő férfi testvérének megjegyezte, hogy

miért kell üvöltözni egy lakótelepen?

Ezt a vádlott is hallotta, aki emiatt odament hozzájuk, megkérdezte a férfitól, hogy miért kiabált neki, majd ököllel arcul ütötte. Ezután ismét meg akarta ütni, azonban a sértett elhajolt. Ekkor az agresszor az oldalát megrúgta, ezért a sértett a férfi lábát megfogta, emiatt mindketten elestek.

A földön a hátán fekvő bűnöző továbbra is ütlegelni próbálta, majd a mellénye nyakát megfogva maga felé húzta, amely a másik félnek légzési nehézséget okozott. Ekkor a bántalmazott fél testvére odalépett, elhúzta a pasast, aki felállt, és a földön a tenyerén támaszkodó kezére közepes erővel ráugrott. 

Testi sértésért kell felelnie

A vádlott cselekménye következtében a sértettnek a kézközépcsontja eltörött, arcán nyolc napon belül gyógyuló sérülés keletkezett, az arcot ért bántalmazás azonban alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására. A férfi ötször volt büntetve, legutóbb a bíróság 2022-ben garázdaság vétsége miatt 1 év 4 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában