Tárgyalás

2023.11.05. 07:00

Ordítozva futott Tatabányán a visszaeső bűnöző, kutyát sétáltató testvérpár bánta

Egy megjegyzés miatt kattant el a tatabányai utcán a visszaeső bűnöző, csépelni kezdte a kutyát sétáltató testvérpár egyik tagját.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint november 8-án tárgyalást tartanak annak a visszaeső bűnözőnk az ügyében, aki Tatabányán bántalmazott egy kutyát sétáltató testvérpárt. A tárgyaláson a bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódik.

A vádirat szerint az ittas férfi 2022. március 21-én Tatabányán, a Béla király körtéren futott, eközben kiabált. A helyszínen kutyát sétáltató járókelő a társaságában lévő férfi testvérének megjegyezte, hogy „miért kell üvöltözni egy lakótelepen”, amit a vádlott is hallott. A futó a sértetthez odament, megkérdezte tőle, hogy miért kiabált neki, majd ököllel arcul ütötte. 

Ezután ismét meg akarta ütni, azonban a sértett elhajolt. Ekkor az agresszor az oldalát megrúgta, ezért a sértett a férfi lábát megfogta, emiatt mindketten elestek. A földön a hátán fekvő bűnöző továbbra is ütlegelni próbálta, majd a mellénye nyakát megfogva maga felé húzta, amely a sértettnek légzési nehézséget okozott. Ekkor a bántalmazott fél testvére odalépett, elhúzta a férfit, aki felállt, és a földön a tenyerén támaszkodó sértett kezére közepes erővel ráugrott. 

A visszaeső bűnöző cselekménye következtében a sértettnek a kézközépcsontja eltörött, arcán nyolc napon belül gyógyuló sérülés keletkezett, az arcot ért bántalmazás azonban alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására. A férfi ötször volt büntetve, legutóbb a bíróság 2022-ben garázdaság vétsége miatt 1 év 4 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában