Enyveskezű

2024.03.29. 16:00

Többszörösen visszaeső tolvajt fogtak a zsaruk: telefonokat lopott egy üzletből

Meghosszabbították annak a férfinak a letartóztatását, aki többször is betört egy üzletbe és több mint 200 ezer forintos kárt okozott tettével. A férfi mindkét esetben telefonokat lopott.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a lopás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a többszörös visszaeső férfi letartóztatásának a meghosszabbítását.

A többszörösen visszaeső tolvaj telefonokat lopott az üzletből
A többszörösen visszaeső tolvaj telefonokat lopott az üzletből
Forrás:  Shutterstock

Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság az elkövető letartóztatását 2024. március 7-én rendelte el egy hónapra a bűnismétlés veszélye miatt és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében. Az ügyészség indítványozta, hogy a letartóztatását július 7-ig hosszabbítsák meg.

Az indítvány szerint a férfi március 4-én egy komáromi áruház eladóterében 1 darab 12 970 forint értékű mobiltelefont lopott. A férfi a ruházatában elrejtett telefonnal megkísérelte elhagyni az áruház területét, az üzlet biztonsági őre azonban feltartóztatta őt. A férfi erre agresszívan reagált, a biztonsági őrrel dulakodni kezdett, majd a lopott telefont a földhöz vágta.

Nem csak egyszer lopott telefont a férfi

Ezután március 5-én, hajnali 1 óra 10 perc körül, a komáromi üzlet ajtaját egy térkővel betörte, onnan két darab, összesen 210 000 forint értékű mobiltelefont lopott. Az üzlet biztonsági kamerái által rögzített felvételek alapján a tolvajt a rendőrség azonosította, és aznap 3 óra 5 perckor elfogta, a lopott telefonokat nála fellelte.

A férfival szemben öt különböző büntetőeljárás indult különböző kapitányságokon garázdaság vétsége, illetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, ezek közül két ügyet jelen ügyhöz egyesített a nyomozó hatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában