Baleset

2024.03.24. 19:56

Nem tarthatták be az előírásokat az Esztergom-Nyerges Rallyn történt baleset áldozatai?

„A sebesültek jajjgatása és a szemtanúk kiabálása is jól hallhatók a borzalmas rallybalesetről készült felvételeken” – hangzott el a TV2 Tények című műsorában. Egy szakértő szerint körülbelül harmincan tilosban, vagyis olyan helyről nézték a futamot, ahol eredetileg nem állhattak volna nézők.

Kemma.hu

A riportban említik, hogy a 11. Esztergom-Nyerges Rally második versenynapja nem indult jól, hiszen délelőtt olaj került a pályára, ezért a takarítás idejére le kellett állítani a versenyt. Az említett baleset kora délután következett be. 

Az egyik videós bejátszásból kiderül, hogy a versenyautó nagy sebességgel érkezett Lábatlan felől a bajóti elágazás felé, amikor a kocsi jobb oldala megcsúszott, majd egy kis dombnak és az ott álló embereknek csapódott. Négyen életüket vesztették.

A rallyk során sokszor szabályt szegnek a nézők

Él István korábbi autóversenyző a Tények stábjának elmondta, hogy több oka is lehet az ilyen jellegű baleseteknek. Kiválthatják műszaki hibák, de akár az is lehet, hogy a sofőrök elmérik a féktávot. Az ex-pilóta is tapasztalta, hogy a nézők sokszor olyan helyre állnak a versenyeken, ahová nem lenne szabad.

Él István szerint az érdeklődők sokszor nem fogadják meg a rendezők kérését. A futamok előtt ráadásul a felvezető kocsikból mindig tájékoztatni szokták a közönséget a szabályokról, melyeket azonban nem mindenki tart be. Egy szemtanú szerint a versenybírók jelezték, hogy oda nem lehet állni, ahol a tragédia történt később.

A TV2 Tények című műsorában azt is említik, hogy utoljára két éve gázoltak halálra embert magyar rallyversenyen. Akkor az Ózd Rally-t kellett félbeszakítani, mert elütöttek egy 36 éves férfit.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, 4 ember meghalt és többen súlyosan megsérültek, amikor egy jármű lesodródott az útról, és a nézők közé hajtott az Esztergom-Nyerges Rallyt a verseny első, Lábatlan és Bajna közötti szakaszán. A baleset az 1125-ös úti lábatlani elágazástól pár száz méterre történt az 1126-os úton. 

Szemtanúinknak, illetve olvasóinknak köszönhetően nem csak részletes infókat, de felvételt is kaptunk a szörnyű balesetről, amelynek pillanati megrázóak lehetnek, így mindenki csak saját felelősségére tekintse meg az alábbi videót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában