Ittas vezetés

2024.03.08. 13:34

Részegen vezette a fia kocsiját - tükörtörés és bünti lett a vége

A férfi Lábatlan lakott területén részegen vezette a fia autóját és utast is szállított. Az ittas vezetés vétsége miatt indult ügyben a bíróság büntetővégzést hozott.

Kemma.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a büntetlen férfival szemben, aki 2023. február 2-án Lábatlan lakott területén ittas állapotban vezette a fia személygépkocsiját – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője. Az apa az ittas vezetés során a jármű jobb oldali első ülésén utast is szállított.

ittas vezetés lábatlan visszapillantó tükör
Az apára ittas vezetés miatt szabtak ki pénzbüntetést és eltiltást
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A sofőr az Öreghegyi út egyenes útszakaszán ittassága miatt nem jobbra tartva közlekedett, hanem áttért a menetirány szerint baloldalra, és járműve bal oldali külső visszapillantó tükrével érintőlegesen nekiütközött az ellentétes forgalmi sávban, szemből érkező, szabályosan közlekedő személygépkocsi bal oldali elülső részének. Ezt követően a vádlott, szintén a bal oldali visszapillantó tükrével nekiütközött egy másik vétlen személygépkocsi bal oldali külső visszapillantó tükrének, amely ennek következtében letörött.

ittas vezetés lábatlan visszapillantó tükör
A férfi áttért a szemközti sávba, ekkor ütközött
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ittas vezetés jogsi nélkül

Az elkövetőt a baleset után az első vétlen sofőr tartóztatta fel. A férfi a jármű vezetésekor a közepes fokban volt ittas állapotban, ráadásul vezetői engedéllyel sem rendelkezik, ezért engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt külön szabálysértési eljárás indult vele szemben.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 330 ezer forint pénzbüntetést, valamint 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. Mint azt Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától megtudtuk, a büntetővégzés jogerős, azt az ügyész tudomásul vette.

ittas vezetés lábatlan visszapillantó tükör
A férfinak jogosítványa sincs, így engedély nélküli vezetés miatt is eljárás indult ellene
Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában