Bűncselekmények

2024.03.01. 13:55

Gyűlöletcunami zúdult a tatabányai szatírra - „az én anyukám is óvónő”

Az elmúlt hónapban egyre több olyan eset volt Tatabányán, amikor védtelen nőkre támadtak rá. A februárban történt bűncselekmények elkövetői rendőrkézre kerültek, a rettegett szatír is már rács mögött van. A közösségi oldalán kisebb gyűlöletcunami zúdult rá utolsó posztja alatt.

Kemma.hu

Számos alkalommal született feljelentés molesztáló férfiak miatt Tatabányán, illetve Komárom-Esztergom vármegyében. Az elmúlt időszakban azonban megnövekedett az esetek száma. Február 9-én egy 25 éves férfi támadt rá egy óvónőre Sárberki lakótelepen. Mint kiderült, V. K. két héten belül két nőre is rátámadt a vármegyeszékhelyen, ugyanis a Mártírok útja környékén egy  másik asszonyt szemelt ki magának a szatír. A közösségi oldalon rábukkantunk a szatír, V.K. profiljára, aki mielőtt elfogták, utolsó posztjában egy alkalmazást használt: Hogy néznél ki egy rendőrségi fényképen? Úgy tűnik, már pontosan látta, mi vár rá. A poszt alatt záporoznak a hozzászólások, igazi gyűlöletcunami alakult ki. A kommentelők felháborodott üzenetei között van, aki ezer év büntetést kíván a szatírnak.

Az elmúlt hónapban egyre több olyan eset volt Tatabányán, amikor védtelen nőkre támadtak rá. A februárban történt bűncselekmények elkövetői rendőrkézre kerültek, a rettegett szatír is már rács mögött van. A közösségi oldalán kisebb gyűlöletcunami zúdult rá utolsó posztja alatt.
A tatabányai szatír utolsó facebook-posztja alatt gyűlöletcunami indult el
Fotó: police.hu / Forrás:  24 Óra

„De rólad ma van egy igazi”...„Hát lett rólad is ilyen fotó...eredetiben te mocsok!”

 Anyukám is óvónő, elgondolkodtam (mi lett volna - a szerk.), ha vele tette volna meg

Előzetesben a szatír - gyűlöletcunami indult ellene

A huszonöt éves szatír második támadása után pár órával rendőrkézre került. Azóta egy hónapra el is rendelték az előzetes letartóztatását. A férfi korábban négy alkalommal volt büntetve, legutóbb rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt 2023. szeptember 26-án szabadult a három év szabadságvesztésből. 

Három nőt támadott meg egy másik férfi

Néhány nappal később újabb utcai támadás történt Tatabányán. Ráadásul egy óra leforgása alatt három nőre is rárontott egy férfi az utcán. Az elkövetőt szerencsére hamar elfogták. 

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a támadó letartóztatását már el is rendelték egy hónapra. Az elkövető büntetett előéletű, cselekményét különös visszaesőként követte el, letartóztatása a bűnismétlés veszélye miatt indokolt. 

Az indítvány szerint a férfi február 26-án hajnalban Tatabányán egy parkolóban hátulról megütötte első áldozata hátát, aki ettől arccal az aszfaltra esett, és mindkét kezét felhorzsolta. A támadó elfutott a helyszínről, majd ismét a nő felé indult, aki ekkor egy másik férfitől kért segítséget, védelmet. Azt a másik férfit kővel dobálta meg a támadó, aki közel negyedóra múlva egy másik nőre rontott rá: mellkasánál meglökte, aki ettől háttal a földre esett. A földön fekve védekezésképpen a férfi felé kapálózott a lábával és a kezeivel. Végül a földön hagyta és onnan elment. A nőnek nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.

Újabb negyedóra múlva egy benzinkút közelében azért támadta meg újabb áldozatát, hogy elvegye a telefonját. A járdán hátulról meglökte, így a nő elesett. Karját megfogta, közben megpróbálta a kezében tartott telefont kicsavarni, de nem járt sikerrel. A készülék értéke huszonkilencezer forint. A megtámadott nőnek az esés következtében nyolc napon belül gyógyuló horzsolása lett. Dr. Horváth Sándor elmondta, a végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette. A bűncselekmények elkövetését is beismerte.

A fővárosban is történt hasonló eset

Pedofil óvodai alkalmazottra csapott le a rendőrség Újbudán - számolt be róla a Magyar Nemzet. Mint írják, a rá bízott óvodásokhoz közeledett egy pedagógiai asszisztens Újbudán, az egyik önkormányzati óvodában. A fiatalemberre ma csapott le a rendőrség. Úgy tudjuk, a nyomozás adatai arra utalnak, hogy a férfi valószínűleg homoszexuális. Az eljárás szexuális kényszerítés miatt indult meg. Értesüléseink szerint a férfit előállították.

Van segítség

Az Áldozatsegítő Központok és az Áldozatsegítő Vonal is ingyenesen segítenek azoknak, akik ezt igénylik. Ha valaki úgy érzi, hogy áldozattá vált, és segítségre van szüksége, több módon is gyors, hathatós segítséghez juthat. A hét minden napján, éjjel-nappal, ingyenesen hívható az Áldozatsegítő Vonal 06-80-225-225-ös telefonszáma, vagy közvetlenül is fordulhat az érintett az áldozatsegítő támogatások igénybevétele érdekében bármely fővárosi és megyei kormányhivatal áldozatsegítési feladatokat ellátó szervezeti egységeihez. Az Áldozatsegítő Központ honlapján arról is írnak, hogy a szolgálatok felvilágosítást adnak az áldozatoknak a jogaikról, kötelezettségeikről, lehetőségeikről; érzelmi, pszichológiai támogatást nyújtanak; jogi tanácsot adnak és gyakorlati segítséget biztosítanak; szükség esetén ügyvédi segítség igénybevételéhez is hozzásegítik az áldozatot; krízishelyzet fennállása esetén azonnali pénzügyi segélyt adhatnak

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában