Elfogva

2024.02.22. 10:25

Tatabányai szatír: mondjuk, meddig maradhat rács mögött

Két nőt is megtámadott két héten belül a 25 éves férfi, akinek a letartoztatását egy hónapra elrendelte a bíróság. Azonban ez nem azt jelenti, hogy a tatabányai szatír ezután szabadlábra kerül.

Goletz-DeáK Viktória

Az ügyészség javaslatára a bíróság meghosszabbította a tatabányai szatír letartoztatását

Forrás: 24 Óra

Fotó: police.hu

Sokan megnyugodtak, hogy a rendőrök elfogták a tatabányai szatírt. Azonban annak már sokan nem örültek, hogy a bíróság csupán egy hónapra rendelte el a letartoztatását. A Kemma.hu közösségi oldalán megosztott cikkéhez többen is hozzászóltak. Sokan nehezményezték, hogy a szatír egy hónap múlva újra szabadon jöhet-mehet, utána pedig akár őket is megtámadhatja az utcán. Azonban ettől senkinek sem kell tartania. 

Két nőre is rátámadt két héten belül a tatabányai szatír. A 25 éves férfi letartoztatását egy hónapra elrendelték. Azonban ez nem azt jelenti, hogy utána szabadlábra kerül.
Az ügyészség javaslatára a bíróság egy hónap múlva meghosszabbíthatja a tatabányai szatír letartoztatását
Fotó: police.hu / Forrás:  24 Óra

A tatabányai szatír letartóztatásáról a bíróság dönt

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a konkrét ügyben nyomozás van folyamatban. A nyomozás befejezését követően hoz döntést az ügyészség arról, hogy a vádemelés feltételei fennállnak-e. A nyomozás során elrendelt letartóztatást egyébként az elsőfokú bíróság döntéséig lehet fenntartani, de legfeljebb egy hónapra rendelhető el. Ez azonban nem jelenti azt, hogy utána szabadon távozhat. 

− A letartóztatás elrendelésétől számított egy év elteltéig alkalmanként legfeljebb három hónappal, ezt követően alkalmanként legfeljebb két hónappal hosszabbítható meg a letartoztatás. A letartóztatást a bíróság hivatalból nem hosszabbíthatja meg, a nyomozás során csak ügyészi indítványra rendelhetik el, amit az ügyészség legkésőbb a lejárat előtt öt nappal elő kell, hogy terjesszen a bíróságnak − tette hozzá az ügyész. 

Az ügyészség javaslatára tovább is rács mögött maradhat

Vagyis, ha a tatabányai szatír egy hónapos letartoztatása letelik, a bíróság az ügyészség javaslatára újra elrendelheti a letartoztatását. És ez mindaddig így lesz, amíg tart a nyomozás és nem tárgyalják az ügyet. Azonban az ügyészség javaslata alapján a vádlott az eljárás során is letartoztatásban maradhat, ez a börtönben töltött idő pedig be fog számítani az ügyben kapott ítéletbe. Vagyis annyival kevesebbet kell majd végül az ítélet alapján börtönben töltenie, amennyit előzetes letartoztatásban volt. 

Ahogyan arról a Kemma.hu is beszámolt: a férfi a Sárberki lakótelepen támadt rá az óvónőre, ököllel ütlegelte az arcát. A vállánál meglökte, a földre taszította és szexuális cselekményre akarta rábírni. Ezek után a nőtől a pénze és a telefonja átadását követelte. Az asszony végül 3 ezer forintot adott át támadójának. Portálunkat az eset után az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatta, hogy a 40 év körüli nőt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Alig telt el pár nap, a férfi ismét akcióba lendült. Február 16-án Tatabányán, a Mártírok úton szintén molesztált egy nőt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában