Előkészítő ülés

2024.03.19. 12:58

Szórta a kokaint, marihuánát a díler, millió fölött dőlt a pénz

Nem aprózta el az anyagok szórását a férfi. A tatai díler kokaint és marihuánát is árult vevőinek, amiből sok pénzt szedett össze.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint március 20-án előkészítő ülést tartanak egy tatai díler és két vevőjének ügyében. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az elsőrendű vádlottat ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől, a másodrendű vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, a harmadrendű vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

A tatai díler több mint 1,5 milliót kaszált össze a drogok szórásából
A tatai díler több mint 1,5 milliót kaszált össze a drogok szórásából
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A tatai díler szórta az anyagot, amiből dőlt a lé

A vádirat szerint az a tatai díler 2020. évtől a 2022. január 24-én történt elfogásáig ismeretlen személyektől rendszeresen vásárolt kokaint és marihuánát azzal a céllal, hogy azt anyagi haszonszerzés végett más személyek részére értékesítse Tata területén. A kábítószer adagolásához mérleget, tapétavágó kést, spatulát és önzáró tasakokat használt, melyeket tőle a tatai tartózkodási helyén lefoglaltak. A férfi a kábítószereket fogyasztotta is.

A díler egy alkalommal 1 gramm kokain tartalmú anyagot, két alkalommal 1-1 gramm marihuánát értékesített a másodrendű vádlottnak, aki azokat elfogyasztotta. A másodrendű vádlott ismeretlen személytől az interneten keresztül marihuánát vásárolt, melynek egy részét elfogyasztotta, másik részét a tatabányai otthonában tartotta, melyet a vele szemben foganatosított kutatás során a nyomozó hatóság lefoglalt. 

A tatai díler a fenti időszakban rendszeresen, havonta legkevesebb 3 alkalommal, alkalmanként 1-1 gramm kokain tartalmú anyagot értékesített a harmadrendű vádlottnak, aki a megvásárolt kábítószert elfogyasztotta. A harmadrendű vádlottnak eladott kábítószer (összesen 72 gramm) hatóanyag tartalma 7,2 gramm, mely a csekély mennyiség felső határát meghaladja, annak a 360 százaléka, a jelentős mennyiség alsó határának 18 százaléka. A tatai vevő ezen értékesítéséből 1 millió 584 ezer forint jövedelemre tett szert.

A tatai díler 2022. január 24-én személygépkocsiját Tata lakott területén bódult állapotban vezette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában