Ítélet

2024.03.04. 17:24

Bűnös, de haza mehetett a csecsemőbántalmazó apa

A négy hónapos baba életveszélyes sérüléseket szerzett. A csecsemőbántalmazó apa a bíró szerint bűnös, azonban nem kellett börtönbe mennie.

Kemma.hu

A bíró szerint az eljárás alatt egyértelműen bizonyították, hogy a 4 hónapos baba az apa felügyelete alatt sérült meg. Ezért a férfit 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. A bíró ugyanis a szándékosságban nem értett egyet az ügyészség álláspontjával. Véleménye szerint a bizonyítékok csak arra adtak választ, hogy a baba az apa felügyelete mellett sérült meg életveszélyesen. Így nem szándékos, hanem gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt kell felelnie. A csecsemőbántalmazó férfi haza mehetett.

Négy hónapos baba életveszélyes sérüléseket szerzett. A csecsemőbántalmazó apa a bíró szerint bűnös, azonban nem kellett börtönbe mennie.
Nem érezte bűnősnek magát a csecsemőbántalmazó apa
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra

Az ítélet nem jogerős: a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért, az ügyész pedig téves minősítés miatt és súlyosításért fellebbezett. Végleges döntést a Győri Ítélőtábla fog hozni az ügyben. Az esztergomi apa nem érzi magát bűnösnek az ügyben. 

Nem érezte bűnősnek magát a csecsemőbántalmazó apa

Mint arról korábban beszámoltunk, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá állapítsa meg, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. A gyámhatósági eljárásban a férfi szülői felügyeleti jogát azonnali hatállyal megszüntették. Az apa, G.J. felszólalásában a bírónak elmondta, hogy szerette a babát. Amikor 2021. október 4-én másfél óráig ő vigyázott rá, csak azt vette észre, hogy valami fehér jön ki a szájából és nem vesz levegőt a 4 hónapos kisfia. Ekkor ijedtségében kiabálni kezdett és megrázta. Véleménye szerint egy korábbi véletlen baleset is okozhatta az MR felvételen kimutatott vérömlenyt az agyban. Felidézett egy pár héttel korábbi esetet, amikor ránehezedett egy nagyobb darab ember a babakocsira a buszon, ami után nagyon sírt a baba. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában