Kemma.hu videó

2024.02.22. 15:15

Életveszélyesen bántalmazta 4 hónapos babáját az apa: videón a vallomása

Nem érzi magát bűnősnek. Ezt nyilatkozta a bíróságon az az apa, aki vád szerint életveszélyesen bántalmazta 4 hónapos kisfiát.

Goletz-DeáK Viktória

Nem érzi magát bűnősnek. Ezt nyilatkozta a bíróságon az apa

Forrás: 24 Óra

Fotó: G.D.V.

- Tudtam, hogy baj van. Szóltunk a mentőknek, mármint a szomszéd szólt, mert én nem tudtam beszélni a sokktól. Mindent megtettem azért, hogy a gyerek éljen - ezt mondta felszólalásában a bírónak G.J., az a fiatal esztergomi édesapa, akit azzal vádolnak, hogy legalább két alkalommal súlyosan bántalmazta 4 hónapos kisfiát. A férfi azt is határozottan kijelentette, hogy nem érzi magát bűnősnek a történtekért.

Nem érzi magát bűnősnek. Ezt nyilatkozta a bíróságon az az apa, aki vád szerint életveszélyesen bántalmazta 4 hónapos kisfiát.
A vád szerint életveszélyesen bántalmazta 4 hónapos kisfiát
Fotó: G.D.V. / Forrás:  24 Óra

Az ügyben csütörtök reggel tartottak tárgyalást a Tatabányai Törvényszéken, ahova a vádlottat elkísérte édesapja is. 

G.J. felszólalásában a bírónak elmondta, hogy szerette a babát. Amikor 2021 október 4-én másfél óráig ő vigyázott rá, csak azt vette észre, hogy valami fehér jön ki a szájából és nem vesz levegőt a 4 hónapos kisfia. Ekkor ijedtségében kiabálni kezdett és megrázta. Véleménye szerint egy korábbi véletlen baleset is okozhatta az MR felvételen kimutatott vérömlenyt az agyban. Felidézett egy pár héttel korábbi esetet, amikor ránehezedett egy nagyobb darab ember a babakocsira a buszon, ami után nagyon sírt a baba. 

Az ügyészség szerint az apa bántalmazta a kisfiút

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá állapítsa meg, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. A gyámhatósági eljárásban a férfi szülői felügyeleti joga azonnali hatállyal megszüntetésre került.

Felfoghatatlan, amit egy esztergomi apa a vádak szerint tett alig egy hónapos babájával. A pici, mint megannyi újszülött hasfájós volt, így gyakran sírt. Azonban az édesapa ilyenkor nem a fájdalmát próbálta enyhíteni gyermekének. A ringatás, vagy a különböző emésztést segítő cseppek helyett inkább kiabált vele, amikor pedig már ez sem csillapította indulatát, egy tompa tárgynak ütötte a baba fejét. 

A vádirat szerint legalább két alkalommal bántalmazta a gyermekét, a második alkalommal akkora ütést mért a fejére, hogy a baba görcsrohamot kapott, majd eszméletét vesztette. Ekkor az édesapa megijedt és a szomszédba rohant segítségért, akikkel mentőt hívtak. A baba életveszélyesen megsérült: a bal homloktájon zúzódásos sérülést, homloktáji keményburok alatti vérzést, és bal oldali homloktáji pókhálóhártya alatti vérzést szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában