Elképesztő

2023.10.11. 11:06

Kis híján végzett a síró kisbabával az apa, úgy beverte a fejét

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádiratot nyújtott be azzal a fiatal férfival szemben, aki esztergomi otthonában úgy bántalmazta a pár hónapos gyermekét, hogy a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá állapítsa meg, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. A gyámhatósági eljárásban a férfi szülői felügyeleti joga azonnali hatállyal megszüntetésre került.

Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a vád szerint az esztergomi férfinak és élettársának 2021. június 3-án gyermeke született. A gyermek a születését követő egy hónap elteltével hasfájóssá, síróssá vált, melyet a vádlott a kezdetektől fogva nehezen tolerált, a babasírás miatt gyakran indulatossá, ingerültté vált. 

A férfi kezdetben kiabálással vezette le az indulatát, azonban két alkalommal a gyermek sírása miatt kialakult dühében bántalmazta az alig négy hónapos picit oly módon, hogy a fejét nekiütötte valamely, a lakásban található tompa tárgynak. A legutolsó alkalommal a gyermek eszméletét vesztette. Az apa ezt észlelve a szomszédok segítségével mentőt hívott a kisfiú részére. A kisbaba életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában