Gyerektartás

2024.01.10. 07:39

Több mint egy millió forint tartásdíjat halmozott fel: az esztergomi bíróság dönt sorsáról

Az édesapa 1.230.000 forint tartásdíjat nem fizetett meg gyermeke esztergomi gondozójának.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a tartás elmulasztása vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség  vádiratot nyújtott be azzal az apával szemben, aki 1.230.000 forint tartásdíjat nem fizetett meg gyermeke esztergomi gondozójának.

A vádirat szerint a férfit a bíróság 2018-ban arra kötelezte ítéletével, hogy gyermeke tartására minden hónap 15. napjáig előre esedékesen, önkéntes teljesítéssel gyermekenként 30.000 forint tartásdíjat fizessen meg a dági sértett, a gyermek gondozója részére.

A férfi kötelezettségét nem teljesítette, ezért a gyermek gondozója végrehajtási eljárást indított, illetve feljelentést tett a rendőrségen. A férfi az eljárás alatt 540.000 forintot megfizetett, azonban 1.230.000 forint tartásdíjat önhibájából nem fizetett meg, ezért az ügyészség vádiratot nyújtott be.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a  férfival szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában