Zaklató

2024.01.17. 19:55

Szakítás után légpuskával fogadta volt élettársát a komáromi zaklató

A zaklatás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki többször fenyegette élettársát megöléssel, legutóbb légfegyver használatát helyezte kilátásba.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 90 nap elzárásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, vádlott tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

A vádirat szerint a férfi és nő élettársak voltak 2022. januárjától kezdődően a komáromi családi házban. A férfi 2022. június 6-án hajnalban érkezett haza, ekkor  összeveszett sértettel, akit a vita közben a férfi megöléssel fenyegetett. A nő másnap délelőtt, amikor  ismét élet elleni fenyegetés érte, felszólította a férfit, hogy költözzön el tőle. A férfi ekkor elhagyta a házat, a nő pedig egy bőröndbe összepakolta a férfi holmiját és kitette a családi ház teraszára.

A sértett és családja ugyanezen a napon, a történteket követően, a délutáni órákban, elmentek egy kertes ingatlanba. Az elkövető ekkor már a hétvégi ház kertjében tartózkodott.

A sértett megérkezését megelőzően az elkövető egy patronos légpuskával egy fehér hungarocell táblára lövöldözött. A férfi nem tudott belenyugodni az élettársi kapcsolat megszakításába, ezért miután a sértett családtagjaival megérkezett ingatlanba, a légpuskát továbbra is a kezében tartva a nőt lelövéssel fenyegette.

A sértett félelmében a telken lévő házba zárkózott be a gyerekekkel, a sértett és édesapja az egyik telekszomszéd segítségével értesítette a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában