Emberölési kísérlet

2024.01.19. 08:24

Súlyos büntetés vár a tatabányai férfira, aki féltékenységből lőtt rá és késelte meg exe új párját

Emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádirata alapján a Tatabányai Törvényszék elsőfokú ítéletet hozott.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság előkészítő ülésen a férfit az ügyész mértékes indítványával egyezően 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint a lefoglalt kést, pisztolyt, töltényt és gumigolyót elkobozta. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be.

Az ítélet kihirdetését követően a bíróság az elkövető letartóztatását fenntartotta, a végzés végleges, mert azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul  vette.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi 2023. március 16-án Tatabányán, a Baromállás dűlőben sétált, amikor összetalálkozott az éppen hazafelé tartó, ittas állapotú sértettel és a vádlott volt élettársával, aki neheztelt rájuk. Ezért amikor meglátta őket indulatba jött, futni kezdett feléjük, és elővette a ruházatában tartott gázriasztófegyverét, majd kb. 1 méter távolságból, a sértett fejére célozva több alkalommal rálőtt a férfire. 

A riasztótöltény elsütésével kilőtt gumilövedékek a sértett férfi fejét és a védekezésül felemelt bal kezét érték. A védekezés közben elfordult a támadótól, de megbotlott, és a földre esett. A pasas ezt látva a ruházatából elővett egy 16 centiméter pengehosszúságú kést, mellyel egy alkalommal, nagy erővel megszúrta a földön hason fekvő hátát a jobb lapockája felett, majd a helyszínről elszaladt. 

Az áldozat nem sokkal később felkelt a földről, és egy közelben lakó személytől kért segítséget, aki értesítette a mentőszolgálatot. A sértett a szúrás következtében életveszélyes sérülést szenvedett el. A lövések többek között a bal kéz kisujj inainak sérülését okozták, a kisujj hajlítása korlátozott lett, mely körülmény maradandó fogyatékosságnak tekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában