Emberölési kísérlet

2024.01.16. 17:40

Meglőtte, majd megkéselte volt élettársának új párját a féltékeny ex Tatabányán

A Tatabányai Törvényszék január 17-én előkészítő ülést tart emberölés kísérletének ügyében. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre, mellékbüntetésként közügyektől eltiltásra ítélje.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2023. március 16-án Tatabányán, a Baromállás dűlőben sétált, amikor összetalálkozott az éppen hazafelé tartó, ittas állapotú sértettel és a volt élettársával. 

A vádlott neheztelt a sértettre, amiért a korábbi élettársa hozzá költözött, ezért amikor meglátta őket indulatba jött, futni kezdett feléjük, és elővette a ruházatában tartott gázriasztófegyverét, majd kb. 1 méter távolságból, a férfi fejére célozva több alkalommal rálőtt. A riasztótöltény elsütésével kilőtt gumilövedékek a férfi fejét és a védekezésül felemelt bal kezét érték, aki védekezésül elfordult a vádlottól, de megbotlott, és a földre esett. 

A támadó ezt látva a ruházatából elővett egy 16 centiméter pengehosszúságú kést, mellyel egy alkalommal, nagy erővel megszúrta a földön hason fekvő sértett hátát a jobb lapockája felett, majd a helyszínről elszaladt. A sértett a vádlott távozását követően felkelt a földről, és egy közelben lakó személytől kért segítséget, aki értesítette a mentőszolgálatot. A férfi a szúrás következtében életveszélyes sérülést szenvedett el. A lövések többek között a bal kéz kisujj inainak sérülését okozták, a kisujj hajlítása korlátozott lett, mely körülmény maradandó fogyatékosságnak tekinthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában