Lopás

2024.01.09. 10:54

Jött, rabolt, kalapáccsal verekedett, majd elfogták: a tatabányai bíróság dönt majd sorsáról

Egy tatabányai házból akart lopni egy 22 éves férfi, amikor a sértett szomszédja tetten érte. Az elkövető rátámadt a férfira, de elmenekülnie nem sikerült.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének elkövetése miatt indítványozta a Tatabányai Járásbíróságon a terhelt letartóztatásának az újabb meghosszabbítását, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye.

A járásbíróság az ügyészi indítvány alapján 2023. július 17-én rendelte el a férfi letartóztatását, majd legutóbb ennek határidejét 2024. január 17-ig meghosszabbította. Az ügyészség újabb indítványt tett a letartóztatás három hónappal történő hosszabbítására. Az indítvány alapján a bíróság az elkövetőt meg fogja hallgatni, azt követően hozza meg végzését.

A police.hu tájékoztatása szerint a 22 éves T.A. még csak meg sem várta, hogy besötétedjen, világosban ment be lopni egy tatabányai családi ház udvarára. Nem látogatóba jött, feltett szándéka volt, hogy értékeket szerezzen, amiket később pénzzé tehet. A hívatlan vendég tevékenységére felfigyelt a szomszéd, aki kérdőre vonta az elkövetőt, aki ekkorra már összekészítette azokat a szerszámokat, amiket magával akart vinni. A tettes, hogy elmenekülhessen, egy kalapáccsal fejbe ütötte a szomszédot. A behatolásról időközben a sértett is tudomást szerzett, és hazasietett. Amikor odaért, az elkövető még a helyszínen volt, ezért a tulajdonos ismerősével együtt visszatartotta a férfit a rendőrök kiérkezéséig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában