Garázdaság

2024.01.19. 13:09

Járóbottal ütött, késével pedig fenyegetett egy tatabányai dohányboltban az idős férfi

Garázdaság bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a 70 éves férfival szemben, aki dohányboltban okozott riadalmat járóbotja és kése használatával.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfival szemben 1 év 7 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, a lefoglalt kést elkobozta. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint 2023. június 5-én a tatabányai dohányboltban az elkövető és a fiatal férfi között nézeteltérés alakult ki amiatt, hogy utóbbi sérelmezte, miszerint az elkövetőt hamarabb szolgálják ki, illetve az elkövető a lassúsága miatt feltartja őt.

Az elkövető a nézeteltérés során a testközelében tartózkodó férfit előbb a járást segítő botjával a nyakán egyszer megütötte.  Ezt követően a vita közben az elkövető a nadrágja zsebéből elővett egy zsebkést és azt kinyitott élével a fiatal férfi nyakához emelte.

A fiatal férfi az elkövető magatartásától megijedt, hátralépett és kérte a dohánybolt alkalmazottját, hogy hívjon rendőrt. A fiatal férfinak a nyakán a késtől nyolc napon belül gyógyuló kisebb felületi, orvosi ellátást nem igénylő hámsérülés keletkezett, emiatt nem kérte az elkövető megbüntetését.

Az esetről a videót erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában