Garázdaság

2023.09.13. 09:27

Járóbottal ütött, késsel fenyegetett az idős bácsi egy tatabányai dohányboltban +videó

A Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a 70 éves férfival szemben, aki dohányboltban okozott riadalmat járóbotja és kése használatával.

Kemma.hu

A garázdaság bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a 70 éves férfival szemben, aki dohányboltban okozott riadalmat járóbotja és kése használatával – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint június 5-én a tatabányai dohányboltban az elkövető és egy fiatal férfi között nézeteltérés alakult ki amiatt, hogy utóbbi sérelmezte, miszerint az elkövetőt hamarabb szolgálják ki, illetve az elkövető a lassúsága miatt feltartja őt.

Az elkövető a nézeteltérés során a testközelében tartózkodó férfit előbb a járást segítő botjával a nyakán egyszer megütötte, majd a vita közben az elkövető a nadrágja zsebéből elővett egy zsebkést és azt kinyitott élével a fiatal férfi nyakához emelte. Az illető az elkövető magatartásától megijedt, hátralépett és kérte a dohánybolt alkalmazottját, hogy hívjon rendőrt.

A fiatalnak a nyakán a késtől nyolc napon belül gyógyuló kisebb felületi, orvosi ellátást nem igénylő hámsérülés keletkezett, emiatt nem kérte az elkövető megbüntetését. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a lefoglalt kést kobozza el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában