Betörtek

2024.01.19. 06:21

Ilyen büntetés vár a környei betörőre, aki vasrúddal indult kifosztani az iskolát +videó

Lopás vétségének kísérlete miatt indult ügyben tájékoztatom, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki iskolába tört be.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a férfival szemben 220 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi és az azt követően elhunyt társa 2022. január 31-én 22 óra 50 percet megelőző időben a környei iskolából  készpénzt akartak lopni. A két férfi ebből a célból egy vasrudat is vitt magával. A vádlott társa a vasrúd segítségével felfeszítette az iskola tankonyhájának ablakát, miközben a vádlott figyelte, hogy jön-e valaki. 

Ezt követően az elkövetők bemásztak az ablakon, az iskolában értékek után kutattak, a vádlott társa a tankonyha ajtaját is próbálta egy olló segítségével felfeszíteni, majd kirúgta azt. A tankonyha ajtaja zárszerkezetének megrongálásával az iskolának közel 3 ezer forint összegű kára keletkezett. Mivel megszólalt a riasztó, ezért az elkövetők elhagyták az iskolát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában