Lopás

2023.12.11. 08:44

Videó: vasrúddal mentek kifosztani a környei iskolát, az ablakon másztak be

A tatabányai ügyészség lopás kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az egyik férfival szemben, és közérdekű munka büntetésre tett indítványt. Bűntársa azóta elhunyt.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi és a későbbiekben elhunyt társa 2022. január 31-én este 11 óra előtt a környei iskolából  készpénzt akartak lopni. Egy vasrudat is vittek magukkal. Az iskola előtt terepszemlét tartottak, amiról videófelvétel is készült.

A férfi társa a vasrúd segítségével felfeszítette az iskola tankonyhájának ablakát, miközben a vádlott figyelte, hogy jön-e valaki. Ezt követően az elkövetők bemásztak az ablakon, az iskolában  értékek után kutattak,  a vádlott társa a tankonyha ajtaját is próbálta egy olló segítségével felfeszíteni, majd kirúgta azt.

A tankonyha ajtaján a zárszerkezet megrongálásával a két férfi az iskolának 2 ezer899 forint kárt okozott. Az elkövetők azért hagyták el az iskolát, mert megszólalt a riasztó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában