Ítélet

2024.01.30. 12:22

Az utcán pofozta volt élettársa fejét a tatabányai férfi, 1 év börtönt kapott

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a többszörösen visszaeső férfival szemben, aki az utcán bántalmazta volt élettársát. A vádirat alapján a bíróság az elkövetőt 1 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, az elsőfokú ítélet jogerőssé vált, mert azt az ügyész és a vádlott is tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi 2022. május 3-án volt élettársát arra kérte, hogy 10 órára menjen el a férfi dédnagymamája tatabányai lakásához és vigye el onnan a holmijait. Amikor a nő a megbeszélt helyen és időben megjelent, a férfi már a lépcsőház előtti részen várta a holmikkal. Az elkövető a sértettel kiabált, hangosan veszekedett, több, legalább két alkalommal, tenyérrel, erőteljesen arcon ütötte volt élettársát, aki ettől a földre esett. Ezután a földön fekvő nőt még legalább egy alkalommal újból tenyérrel arcul ütötte. A férfi ütései a volt élettársa fejét, arcát érték. A nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában