Előkészítő ülés

2024.01.27. 07:00

40 centis machetával támadt motorozó fiára az apa, Esztergomban börtönre ítélhetik

A többszörösen visszaeső bűnöző apa a kialakult rossz viszony miatt fiára is rátámadt. Most Esztergomban ítélhetik el.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint január 30-án a harmadik előkészítő ülést tartják annak az apának az ügyében, aki fiára támadt és bántalmazta őt. A vádlott az első két előkészítő ülésen nem jelent meg. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádirat szerint a korábban 4 alkalommal büntetett apa és a fia között feszült, rossz viszony alakult ki. 2022. július 23-án egy vita során a férfi azt mondta a fiának, hogy „megütlek úgy, hogy kifekszel”. Másnap - egyik kezében egy 40 centiméter pengehosszúságú machetát, a másik kezében pedig egy gázsprayt tartva - az úttesten motorkerékpárral közlekedő fiú oldalába belerúgott, amitől az a motorkerékpárral együtt a földre dőlt. Ezt követően az apa a földre kerülő sértett jobb oldali bordájába beletalpalt. A fiú a bántalmazás következtében bordatörést szenvedett, melynek gyógytartama nyolc hétben határozható meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában