Ítélet

2024.01.18. 13:29

14 napot volt szabad, ismét börtönbe megy a tatabányai ivócimboráját megverő férfi

A többszörös visszaeső férfi nem először ült börtönbe, alig hogy szabadult, máris olyat tett, ami miatt ismét lecsukták.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki ivócimborájának törte el az orrcsontját. Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 1 év 11 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ítéletet az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

A vádirat szerint az elkövető és sértett  2023. június 24-én az esti órákban együtt italoztak, ennek során közöttük szóváltás alakult ki. A sértett 2023. június 25-én a hajnali órákban gyalog elindult a tatabányai vasútállomásra, ahova az elkövető követte. Az elkövető az Ifjúmunkás úton érte utol társát, akit ököllel többször megütött, közben azt kiabálta, hogy „Ez kellett neked!”.

A sértettnek emiatt orrcsontja törött, tényleges gyógytartama három-négy hét. Az elkövető többszörös visszaeső, 2020-ban a bíróság kifosztás bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, ebből 2023. június 10-én szabadult, továbbá a bíróság 2021-ben lopás bűntette miatt, mint különös visszaesőt 1 év börtönbüntetésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában