Projektek

2023.12.21. 07:30

Tűzoltóautókat, terepjárót és mentőhajót is kaptak a megyei tűzoltók

A megvalósuló projektek keretében vármegyénk tűzoltóságaira is fontos járművek kerültek.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a főigazgatóság 3 nagyszabású projektje révén 72 új jármű, köztük 37 tűzoltógépjármű-fecskendő, 23 drónszállító terepjáró, 12 árvízvédelmi hajó és hajószállító utánfutó, az ezekhez tartozó modern felszerelések és új tűzoltóeszközök segítik a továbbiakban a beavatkozó állomány és az önkéntesek munkáját.

Mint írták, vármegyénkbe két gépjárműfecskendő érkezett. Az egyik a Tatabányai-, míg a másik az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon fog szolgálatot teljesíteni. Az eszközöket ünnepélyes keretek között vették át december 15-én a főigazgatóság székházában a vármegyei igazgatóságok és önkéntes szervezetek vezetői. A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezen felül egy Volkswagen Amarok típusú drónszállító terepjáróval gazdagodott. A Komáromi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a pályázat eredményeképp egy árvízvédelmi mentőhajóval bővíthette eszközparkját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában