Hihetetlen

2023.12.23. 21:04

Sokkoló fotók a Sárberki lakótelep parkolójából: egy lakó őszintén mesélt az esetről

Az esetről CsengeriTamás, a Minery Egyesület elnöke posztolt hivatalos Facebook-oldalán.

Kemma.hu

Az óriási fa a parkolóban álló autók közül többet is megrongált

Forrás: Gál István lakótelep - Csengeri Tamás/Facebook

Az eset történéseit Csengeri Tamás, a Minery Egyesület elnöke osztotta meg hivatalos Facebook-oldalán. Mint írta: a történetet Lengyel Balázs írta meg, amelyet a következőkben hiánytalanul olvashatnak portálunkon is: 

„Ma hajnalban 3 óra körül arra ébredtem, hogy a rendőrség csenget nálunk, majd pár perc múlva az ajtón is kopog. A nem bűncselekmények elkövetéséből élő átlagember számára ez azért nem egy megszokott esemény. Amikor kinyitottam az ajtót és a rendőr elkezdte mondani, hogy én vagyok-e a tulajdonosa az xyz frsz-ú gépjárműnek, akkor rögtön elkezdett egy belső sokk úrrá lenni rajtam, hogy mi történt a kocsimmal. Kiderült, hogy semmi, de veszélyben van, ezért arrébb kellene vele parkolnom. A házunk előtt lévő óriási fa kidőlt és több autót súlyosan megrongált.

Bár a botanikai ismereteim hagynak kívánni valót, de véleményem szerint egy szakember számára a fa mérete és növekedési iránya alapján ezt fel kellett volna ismerni. Már ha a szükséges ellenőrzések időnként megtörténtek volna. Azt gondolom, hogy ennek nem megelőzésében komoly felelősség terheli mind a városüzemeltetési irodát, mind a sárberki képviselő asszonyt. Lehet, hogy nem lehet egy ekkora városban minden fát ellenőrizni, de ez pont olyan volt, amelyiknek fel kellett volna tűnnie az illetékeseknek.

Csak a szerencsén múlt, hogy senki nem sérült meg
Forrás: Gál István lakótelep - Csengeri Tamás/Facebook

A képen a fehér gépjármű egy kb. 3 éves autó, ami a műszaki ismereteim szerint totálkáros lett, mert a karosszéria ilyen mértékű meghajlása után jó eséllyel többé már nem nyeri vissza a merevségét.

Isteni szerencse volt, hogy ez most így alakult és nem az itt lakók közül dőlt rá ez az óriási fa valakire! A következményét nem kell részleteznem, hiszen egy hatalmas lakótelep közepéről beszélünk.

Ebben a 3 parkolóban én is naponta szoktam parkolni, és egy teljesen banális ok miatt parkoltam csak tegnap este a legszélsőben, ahol egyébként sohasem szoktam.

 Ez is megmagyarázhatatlan szerencse, persze csak nekem. Kívánom a károsultaknak, hogy az önkormányzat peres eljárás nélkül térítse meg a többmilliós kárukat. Szép kis karácsonyi ajándék számukra! A tűzoltóknak pedig köszönet az egész éjszaka tartó munkájukért!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában