Volt tennivaló

2023.12.24. 10:30

Mozgalmas évet zártak az oroszlányi lánglovagok

– Eredményeink nagy részét a jelenlegi katasztrófavédelmi szabályozásnak és a kiírt pályázatoknak köszönhetjük. A Tatabányai Hivatásos Tűzoltósággal az együttműködési megállapodásunk 8 éve működik, és minden évben sikeres pályázatokat tudunk benyújtani – tájékoztatta a Kemma.hu-t Tyukodi József önkéntes tűzoltó-egyesületi (ÖTE) elnök, amikor összegzésre kértük év végéhez közeledve.

Wágner Zsanett

Több mint 250 ezer forint gyűlt össze a felajánlásokból az oroszlányiaknak

Forrás: oroszlany.hu

Elmondta, idén áprilisban, a III. kategóriában védőfelszerelésekre pályáztak. Ennek eredményeként 247 ezer 409 forint értékben októberben vettek át tűzoltócsizmát, mászóövet, akkumulátoros és elemes keresőlámpákat. Hozzátette, minden évben pályáznak az önkormányzat által kiírt társadalmi és sportcélú pályázaton. Az itt elnyert összegeket az egyesület éves működésére, gépjármű kötelező biztosítására, tűzoltóversenyek nevezési díjára, rendezvényekre és családi napokra fordítják. 

E célokra idén 244 ezer 800 forintot nyertek. Ebből megszervezték az önkéntes tűzoltó-egyesület 112. éves ünnepségét a Szent Flórián téren, a szakma védőszentjéről elnevezett területen. Ezenkívül a vonulós autóba rádiós magnót, sárga vészvillogót, oktatásainkhoz pedig egy vetítővásznat vásároltak. Az adó 1 százalékos felajánlásából nem kevesebb, mint 255 ezer  298 forintos támogatás gyűlt össze.

Az ÖTE közreműködőként rendszeresen szerepet vállal a város kulturális rendezvényein. Oroszlány Barátainak Köre felkéréseit éves szinten négyszer kapják meg. Örömmel vesznek részt a kiszebábégetésen, a Mikulás-ház programjain, valamint a karácsonyi teaosztáson is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában