Lefoglalták

2023.11.13. 09:03

Videón a NAV pilisi találata: 26 ezer doboz román cigit vitt Anglia felé a kamion

A jövedéki terméket a nyomozóhatóság lefoglalta. Az ügyben költségvetési csalás miatt büntetőeljárást, valamint jövedéki eljárást indítottak.

Kemma.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei egy Romániából Anglia felé tartó kamiont ellenőriztek november 8-án délután. A jogsértők újszerű trükkje nem járt sikerrel, a zártszelvényekbe bujtatott több mint 26 ezer doboz román zárjeggyel ellátott cigaretta – a fuvarozó minden erőfeszítése ellenére – nem ért célt a ködös Albionban.

A teherautót ugyanis Pilis térségében, egy pihenőhelyen késztették megállásra a pénzügyőr járőrök. A rakomány átvizsgálás eredménye:

Talált, süllyedt!

Felfedték, hogy a fedő áruként szállított üreges vascsövek belseje cigarettával van kibélelve. A közel 60 millió forint összértékű dohánytermék előcsalogatása a zártszelvények belsejéből munkagépek használatát igényelte, miközben az állomány jelentős létszámát is megmozgatta.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában