Lopás

2023.11.14. 07:27

Videó: helyben fogyasztott a négyrendbeli tolvaj, a bajnai falunap fosztogatója

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lopás bűntette és a 4 rendbeli lopás vétsége miatt benyújtott vádiratban az elkövetővel szemben börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze a polgári jogi igénnyel élő sértettek meg nem térült kárának megtérítésére.

Kemma.hu

A vádirat szerint az elkövető január 14-én hajnali 2 óra körül bemászott egy bajnai családi ház udvarára a betonkerítésen át, majd a melléképületből disznósajtot, szalonnát, az udvarról  csontozó kést, szeletelő kést, valamint 10 liternyi, 5 literes demizsonokban lévő házibort lopott. Az elkövetés értéke 46 ezer 930 forint volt. A bort  a férfi még az udvaron megitta.

A tolvaj más lopásokat is elkövetett. Például a bajnai falunapon, amelyet a bajnai  önkormányzat rendezett 2022. július 30-án a sportpályán. Az eseményen főzőverseny is volt.

Az elkövető a főzőverseny után az egyik mobilsátorból gázzsámolyt és sátorvas tartót, 10 liter házibort, 3 darab üdítőt, egy a focipályán parkoló gépkocsiból 87 ezer forint értékben lopott bográcsot, merőkanalat, 2 pár cipőt, valamint ruhaneműt. Ám ez még nem minden. A férfi 2022. augusztus 17-én egy bajnai telekről vodkát, házi pálinkát és 24 darab sört lopott. Továbbá egy telken lévő, és az ott lakó férfi lakóhelyéül szolgáló sátorba a sátorvasat eltávolítva bement, majd onnan gáz-riasztófegyvert, riasztótöltényt lopott. Ennek a bűncselekménynek az elkövetési értéke 46 ezer 630 forint volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában