Ítéletre vár

2023.11.11. 09:54

Rejtélyes bűnözőnek segített a csaló: 31 vevőt vertek át több mint 1,2 millió forinttal

A korábban már 8 alkalommal büntetett vádlott ügyében ítélet születhet a Tababányai Járásbíróságon.

Kemma.hu

A Tatabányai Járásbíróságon november 13-án, hétfőn várható ítélet annak a vádlottnak az ügyében, akinek csalás miatt kell felelnie. A vádirat szerint, és mint arról korábban már beszámoltunk, a nyomozás során ismeretlenül maradt személy 2019. decemberében elhatározta, hogy akként fog bevételre szert tenni, hogy tényleges teljesítési szándék nélkül különböző műszaki cikkeket kínál megvételre egy internetes hirdetési oldalon, majd a hirdetésre jelentkező személyektől a termék árának átutalását kéri. Ebben segített neki az ügy vádlottja.

A korábban már 8 alkalommal büntetett vádlott oly módon dolgozott a bűnöző keze alá, hogy a bűncselekmények elkövetéséhez megadta a bankszámlaszámát annak érdekében, hogy a sértettek arra utaljanak, a bűncselekményből származó haszon ily módon legyen biztosított.

A nyomozás során ismeretlenül maradt személy a hirdetésekben szereplő termékekkel nem is rendelkezett, szándéka csupán a vevőként jelentkező személyek által vételárként átutalt pénzösszegek megszerzése volt. A 31 sértettnek a vételárként, illetve postaköltségként átutalt 1 millió 205 ezer forint összegű kárt okozott. A vádlott az ismeretlen
elkövetővel történt előzetes megállapodás után a csalásokból származó pénzösszegeket a bankszámlájáról több részletben készpénzben felvette, azokat ily módon megszerezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában